Otravný seminář

Náplň

Povídání nejen o trávě, ale i o dalších drogách a jedech z rostlin běžně rostoucích kolem nás a na které můžeme narazit při výpravách do přírody. Zjistíme, k čemu tyto látky používali naši předkové a k čemu jsou využívány v moderní medicíně. Naučíme se základní metody detekce některých přírodních jedů za pomoci věcí, které můžeme nalézt v rozumně vybavené kuchyni*.

Popis aktivity

* Za vzorovou, rozumně vybavenou kuchyni byla zvolena kuchyně prezidenta Duhy.

Minimální počet účastníků 5.

Pomůcky

doporučujeme zápisník a tužku

Lektor

Václav Ort & Zdeněk Hon
Lektoři: Ing. Václav Ort, Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT; Duha Studánka doc. Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D., Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT

Seznam přihlášených (10/35)

Tomáš Adámek, ÚKD

Veronika Kantorová, Organizátor

Petr Vaníček, Duha Kapka

Martin Köhler, Duha Štít

Gabriela Sedláková, Duha Křišťál

Kateřina Hostašová, Duha Kopretina Plzeň

Lukáš Krunčík, Duha Modrá Střelka

Tereza Stránská, Duha Alternativní zóna

Petr Glajc jr., Duha Alternativní zóna

Karin Tvrdá, Duha Suchá noha